Druženje ob skodelici čaja in predstavitev zdravilnih zelišč

Star kitajski pregovor pravi: »Raje brez hrane tri dni kot le en dan brez čaja«.

V petek, 13. julija 2018, so se stanovalci in zaposleni DU Sevnica družili ob sivkini skodelici čaja. Obiskal nas je biolog, dr. Janko Rode, ki je izkušen strokovnjak na področju zdravilnih rastlin, sodeluje v različnih projektih, povezanih z zelišči, vodi delavnice in obuja tradicionalno znanje o uporabi zelišč. Je tudi avtor in prevajalec knjig o zeliščih, morda najbolj znana med njimi pa je Zeliščni vrt, domača lekarna.

Preberi več ...

Dogajanje v mesecu aprilu 2018

Mesec april ali mali traven je mesec, ki je vremensko običajno zelo muhast. Pregovori pravijo: »Če se aprila vreme smeje, se bo kisalo kasneje.« ali pa »Če malega travna toplo dežuje, rodovitno leto oznanjuje.«  

Preberi več ...

Pozdrav pomladi

»Prišla bo pomlad, učakal bi jo rad, da bi zdrav, vesel, lepe pesmi pel…«, tako pravi znana slovenska ljudska pesem in tudi stanovalci in zaposleni Doma upokojencev Sevnica že komaj čakamo, da pomlad res pride, ne samo koledarsko, temveč tudi s svojim značilnim bujnim brstenjem in cvetenjem.

Preberi več ...

Dogajanje meseca februarja v DU Sevnica

Mesec februar imenujemo tudi svečan in naj bi bil to čas, ko se povsod lesketajo sveče. Led in mraz naj bi bila zaščitni znak tega zimskega meseca in letos je bilo tudi tako. Je pa mesec februar tudi mesec praznovanj; spominjamo se Franceta Prešerna, našega največjega pesnika, praznujejo pustne šeme, na Valentinovo pa vsi, ki se imajo radi….

Preberi več ...

Dom upokojencev in oskrbovancev Impoljca Sevnica, Arto 13, 8290 Sevnica
Tel.: 07/81-61-400, E-mail: duo.impoljca@duo-impoljca.si
DUO Impoljca 2014 – Vse pravice pridržane
Izdelava: AleR