DUO Impoljca
Dom upokojencev Sevnica Dom upokojencev Brežice
Dom upokojencev Sevnica Dom upokojencev Brežice

V zadnjem desetletju smo razvili mrežo povezovanja s prostovoljci različnih starosti, poklicev in interesov. Vključeni osnovnošolci, srednješolci, aktivni in upokojeni sodelavci se povezujejo pod geslom: 

 

» Čim več ti podarim, tem več imam!«

 

Zametki organiziranega prostovoljnega dela segajo v leto 1999. Skozi leta razvoja se je razvijalo predvsem s poudarkom na druženju, razvedrilu, širitvi socialne mreže in dvigu kakovosti socialnih stikov. Pomembno je na področju družabništva in medgeneracijskega sožitja. Mlajšim generacijam pa pripomore pogosto tudi pri odločitvi za poklicno pot. 

 

Predstavljamo se na tradicionalnem Posavskem festivalu prostovoljstva. Vsako leto organiziramo dneve prostovoljstva, v okviru katerih zaživi vrsta ustvarjalnih delavnic. Delavnic se udeleži več deset prostovoljk, prostovoljcev in njihovih mentorjev.

Udeležujemo se  prireditve Prostovoljec leta, ki poteka na nivoju države. V novembru 2011 pa je potekala osrednja slovesnost ob praznovanju jubileja 10. obletnice prostovoljstva v DUO Impoljca.

Vrstile so se aktivnosti v okviru evropskega leta prostovoljstva. Pristopili smo k projektu Slovenska mreža prostovoljskih organizacij, ki poteka v okviru Slovenske filantropije, Združenja za promocijo prostovoljstva. Prostovoljcem smo nudili kontinuirano individualno in skupinsko strokovno podporo, mladoletnim prostovoljcem pa tudi osebno asistenco pri izvajanju aktivnosti prostovoljstva.    

 

ANINE URICE

 

Prostovoljka Annemaria Kostanjšek tedensko vodi pogovorno skupino v smislu psihosocialne pomoči stanovalcem, na željo članov skupine pa se odpravijo na sprehod v naravo. 

 

PRAVLJIČNA URA ZA ODRASLE

 

Biblitekarka sevniške knjižnice Anica Ganc in Lili Merlinn, delovna terapevtka, spremljata stanovalce v svet pravljic. Popotovanje po pravljičnih svetovih v obliki bibliopedagoške ure poteka enkrat na mesec.

 

DUO Impoljca

Arto 13, 8293 Studenec

 info@impoljca.si

 07/81 61 400

 Kako do nas?

OBIŠČITE STRANI NAŠIH ENOT

 

Dom upokojencev Brežice   Dom upokojencev Sevnica

© 2024 DUO Impoljca