DUO Impoljca
Dom upokojencev Sevnica Dom upokojencev Brežice
Dom upokojencev Sevnica Dom upokojencev Brežice

V sklopu Tedna vseživljenjskega učenja je bil s strani Ljudske univerze Krško razpisan likovni, literarni in fotografski natečaj »Učenje razgiba življenje«, v katerem smo sodelovali tudi mi, umetniki našega Doma.

Z vso radovednostjo smo poiskali ideje, ki smo jih nato kreativno implementirali v realnosti, v obliki likovnega in literarnega prispevka. Naslov slednjega je »Moja zgodba«, katerega avtor je Ivi Plaskan, ki je nadvse umetelno razčlenil pojma učenje in življenje ter se podal na pot opisovanja reflektirajočih se spominov na otroštvo, šolo, delo in življenje.

 

 

Svoj likovni prispevek z naslovom »Učenje=življenje« je izdelal Dušan Samotorčan, katerega oblikovana instalacija predstavlja enigmo matematičnih zakonov matere Narave, ki se kot otrok igra s črkami, oblikami in barvami. Produkt je enačba neskončnosti med izrazoma UČENJE in ŽIVLJENJE, ki usmerja črke iz časopisa na barvni podlagi iz recikliranega stiroporja. Naključna naplavina je obstala na recikliranem oranžnem lesenem okvirju, semaforju življenja. Le-ta ponuja priložnost v obliki viseče kuverte, ki gledalca aktivno izziva k spremembi izbora matematičnega znaka (∞ , ≥) v nikoli končani zgodbi.

 

Nagrajencema iskreno čestitamo!

 

Dorotea Pavlovič

DUO Impoljca

Arto 13, 8293 Studenec

 info@impoljca.si

 07/81 61 400

 Kako do nas?

OBIŠČITE STRANI NAŠIH ENOT

 

Dom upokojencev Brežice   Dom upokojencev Sevnica

© 2024 DUO Impoljca